Allereerst dienen wij te weten met welk transportmiddel U de goederen wenst te versturen. Een zeevracht verpakking stelt nu eenmaal andere vereisten dan een luchtwaardige verpakking. Vaak gebeurt het echter dat er meerdere vervoermiddelen gebruikt worden tijdens één transport. Een vrachtwagen van Brussel naar London moet toch over het kanaal ? Er moet in dit geval dus eveneens rekening gehouden worden met mogelijke speciale vereisten voor maritieme verpakking, of voor de kanaaltunnel. Uw vrachtwagen kan makkelijk goederen laden van meer dan twee meter hoog, maar kunnen deze ook op het vliegtuig ? Uw verpakking gaat er dus wel eens anders uitzien dan u eerst had gedacht.

Om U een hoop narigheden en onaangename verrassingen te besparen kan U echter steeds op de ruime ervaring en het advies van onze mensen rekenen. 

De materiaalkeuze hangt echter ook af van andere factoren. Welk soort goederen dienen verpakt te worden ? Moet de binnenverpakking antistatisch zijn en vochtvrij zoals bij gevoelige elektronica of machines ? Is er extra schokwerend materiaal vereist voor breekbare voorwerpen ? Of een dubbele bodem zoals nodig is voor zware industriële machines ?
Dient Uw verpakking soms voorzien worden van sloten ? Scharnieren ? Een versterkte binnenbekleding ? Dit alles is perfect mogelijk in het geval van demonstratie- en andere materialen. Het maakt het U mogelijk uw verpakking meermaals te gebruiken. Kostenbesparend dus. Erkenningen door de Douane kunnen mede door dit soort toepassingen gemakkelijker en zonder risico op schade gebeuren. We zullen waar mogelijk de goederen dusdanig verpakken dat de serienummers zichtbaar zijn, desnoods door een “venster” aan te brengen in de verpakking. 

Slecht verpakte goederen resulteren in schadeclaims, tijdverlies, en kunnen zelfs leiden tot verlies van uw klant. Wij garanderen U tijdwinst op een veilige manier. Niet altijd evident, maar door onze tussenkomst perfect mogelijk.